6 úžasných výhod šungitovej vody (a ako používať šungit na čistenie vody v roku 2023)

sungitova-drt

 

Čo sa v článku dozviete?

1.) časť

    • 1    Čo je šungit
    • 1.1 Šungitová voda - zázrak prírody
    • 1.2 Šungitové vlastnosti a fulerény
    • 2    Nie je voda ako voda
    • 3    Návod, ako pripraviť vodu so šungitom

2.) časť

    • 4    6 úžasných výhod šungitovej vody 
    • 5    Kde kúpiť šungit
    • 6.1 Ako vyčistiť šungit 
    • 6.2 Dôkladné čistenie šungitu roztokom zo sódy bikarbóny
    • 7    Aké vlastnosti má šungitová voda

 

Šungitová voda - Zázrak prírody

 

Pijete veľa vody? Voda je najlepším prírodným liekom pre všetkých ľudí!  Čistá a zdravá voda je kľúčom k zdraviu človeka. Šungit je skvelý prírodný dar, ktorý dokáže prečistiť vodu a urobiť ju ešte zdravšou pre vaše telo a myseľ. 

 

Šungitová voda môže pomôcť s rôznymi zdravotnými problémami, ako sú napríklad problémy s trávením, kožné problémy a dokonca aj chronická únava. Je dôležité si však uvedomiť, že šungitová voda nie je liekom a nemôže nahradiť lekársku starostlivosť. Ak máte vážne zdravotné problémi, mali by ste vyhľadať radu od svojho lekára.

 

Čo je šungit 

 

O šungite ste už možno niečo počuli.

 

Šungit je kameň čiernej farby, ktorý je starý približne 2 miliardy rokov. Má úžasné a kúzelné vlastnosti. Jednou z hlavných a najdôležitejších vecí, ktoré potrebujete vedieť o šungite, je jeho schopnosť čistiť vodu. Šungitové kamienky (o veľkosti cca 1 až 3 centimetre) prečistia pitnú vodu z vodovodného kohútika od nežiadúcich látok, baktérií, chlóru a ťažkých kovov. Zároveň ju obohatia o množstvo stopových prvkov.

 

sungitova-drt 

 

Tieto vlastnosti robia šungit neuveriteľne výnimočným:

  • Je zložený až z 99% uhlíka
  • Obsahuje takmer všetky minerály z periodickej tabuľky
  • Skladá sa z fulerénov (viď animácie nižšie) guľovitých, dutých 3D molekúl zložených zo 60 atómov uhlíka

 

fulerén 

 (Zdroj animácie: www.shungitemasters.com.au)

 

Kde kúpiť Šungit

 

Ak zvažujete kúpu šungitu, je dôležité mať na pamäti niekoľko vecí, ktoré by ste nemali zabudnúť. Šungit je unikátny kameň, ktorý má mnoho pozitívnych vlastností a výhod, ale aby ste získali maximálny úžitok z jeho použitia, musíte si byť istí, že kupujete kvalitný a skutočný šungit.

 

sipka Zobraziť šungit v našom obchode

 

  1. Kvalita - Jednou z najdôležitejších vecí, ktoré by ste mali pri kúpe šungitu mať na pamäti, je kvalita kameňa. Existuje veľa druhov šungitu a nie všetky sú rovnako kvalitné. Preto by ste mali hľadať šungit s vysokým obsahom uhlia, ktorý je najlepšie ťažený zo západnej časti Karelského polostrova v Rusku.

  2. Autenticita - Je dôležité, aby ste si zakúpili autentický šungit. Existujú rôzne druhy kameňov, ktoré môžu byť predávané ako šungit, aj keď to v skutočnosti nie sú. Preto by ste mali hľadať dôveryhodného predajcu, ktorý vám garantuje autenticitu produktu.

  3. Spracovanie - Pri kúpe šungitu by ste mali venovať pozornosť aj spôsobu spracovania kameňa. Väčšina šungitových kameňov sa predáva v surovej forme, ale existujú aj iné formy, ako napríklad brúsené alebo tvarované kamene. Dôležité je, aby boli kamene spracované šetrne a bez použitia chemických látok, aby si zachovali svoje prirodzené vlastnosti.

 

 

 

 sungit-do-vody123

 

(Pre zobrazenie produktu kliknite na obrázok)

Nie je voda ako voda

 

Voda je neoddeliteľnou súčasťou nášho života. Je najdôležitejším zdrojom pre všetky živé tvory na zemi vrátane ľudí. Bez vody by nebol život.

 

Šungit sa od nepamäti prirodzene vyskytuje v životnom prostredí, a čistí vodu tak, ako to zamýšľala matka príroda. Je dôležité, aby ste pili vodu so šungitom, aby ste sa zbavili škodlivých látok v tele, čo pomôže vášmu zdraviu. 

 

Šungit Je dostatočne savý, aby účinne odstraňoval znečisťujúce látky z vody ako sú:

  • chlór
  • ťažké kovy
  • ropné produkty
  • baktérie a mikroorganizmy 
  • pesticídy
  • fenoly
  • povrchovo aktívne látky
  • a omnoho viac

 

 

 

sungit3

 

Návod, ako pripraviť vodu so šungitom 

 

Ste pripravení vyrobiť si vlastnú šungitovú vodu? Pripraviť šungitovú vodu je jednoduché a môže to byť skvelý spôsob, ako zlepšiť vaše zdravie. Pri výrobe čistej, zdravej a terapeutickej šungitovej vody postupujte podľa nasledujúcich krokov:

 

1. Na začiatok vám postačí kvalitný šungit a obyčajná voda z vodovodu

2. Pred prvým použitím šungitovú drť niekoľkokrát dôkladne prepláchnete pod tečúcou vodou (nepoužívajte jar, mydlo a pod.)

3. Sklenenú, alebo keramickú nádobu naplňte umytou šungitovou drťou v pomere 100 g šungitu na jeden liter vody

4. Približne po 12 až 24 hodinách je voda pripravená na priamu konzumáciu

4.1 Šungitové kamene by ste mali nechať vo vode minimálne štyri hodiny, aby sa minerály a organické látky uvoľnili do vody

 

Náš tip! 

Zaujímajú vás témy ako šungit, šungitová drť, šungitová voda a šungitová pyramída? Uprednostňujete video pred iným obsah? V tom prípade máme pre vás 41 minútové video z kanálu TV Natura, kde podrobne rozoberali práve vyššie spomínané témy. 

 

 

 

6 úžasných výhod šungitovej vody

 

 

1.  Čistá voda ako od matky prírody

  • Šungit je prírodný čistič vody. Vďaka svojim vlastnostiam absorbuje škodliviny a zlepšuje jej kvalitu.

 

2.  Zdravá a udržateľná alternatíva k filtračným kanviciam

  • Mnoho ľudí hľadá zdravšie a udržateľnejšie spôsoby, ako si zabezpečiť kvalitnú pitnú vodu. Šungit je skvelou alternatívou k filtračným kanviciam.

 

3.  Prečistí vodu od nežiadúcich látok a baktérií

  • Minerály a látky z kameňa sa uvoľňujú do vody a pôsobia ako prírodný filter. Odstraňujú nečistoty a zlepšujú chuť vody.

 

4.  Ekonomické riešenie pre celú rodinu

  • Pol kila šungitovej drte vám postačí na 6 mesiacov čistej vody pre celú rodinu. Drť sa jednoducho vloží do nádoby s vodou a nechá sa pôsobiť.

 

5.  Prospieva zdraviu vďaka fullerénom

  • Šungitová voda obsahuje fullereny - molekuly uhlíka s antioxidačnými účinkami. Neutralizujú voľné radikály a chránia bunky pred poškodením.

 

6.  Ideálny doplnok detoxikačného programu

  • Šungitová voda obohatená o fullereny a minerály podporuje zdravie a pomáha odstraňovať toxíny z tela.

 

Zápory šungitu

 

zapory  Nenašli sme

 

Čistenie šungitu

 

Ak ste niekedy premýšľali, ako odstrániť nečistoty zo surového šungitového kameňa , máme pre vás dobrú správu! Proces čistenia je mimoriadne jednoduchý a trvá len 15 minút. Šungit odporúčame pravidelne čistiť, aby sa tak obnovovali jeho vlastnosti.

 

Vždy by ste mali mať na pamäti, že šungitové kamene by sa nemali čistiť chemikáliami, pretože by to mohlo poškodiť ich prirodzené vlastnosti. Pri čistení šungitu by ste mali používať iba prírodné prostriedky. Pravidelné čistenie šungitu môže pomôcť udržiavať jeho vlastnosti a zabezpečiť, že bude stále účinný.

 

cistenie-sungitu

 

Približne raz za 2 týždne vyberte šungitovú drť z nádoby a opláchnite ju prúdom teplej vody. Následne ju necháme uschnúť do sucha na vzduchu, prípadne slnku a môžeme ju používať opakovane. 

 

Náš tip! 

Ak máte pocit, že kamene potrebujú hlbšie a dôkladnejšie čistenie, rozhodnite sa ponoriť šungit do roztoku zo sódy bikarbóny. To pomáha opatrne odstrániť všetok vonkajší prach a mastnotu z povrchu minerálu bez jeho poškodenia.

 

Postup: Šungitové kamene namočíte do misy s teplou vodou a pridáte štipku sódy bikarbóny (nechajte ich tam minimálne 2 hodiny).

 

 

voda

 

Vlastnosti šungitu

 

Od 90. rokov 20. storočia bolo publikovaných veľa výskumov o výhodách šungitu - množstvo kníh, článkov a štúdií. Početné štúdie potvrdzujú, že pridanie šungitu obohatí vodu kyslíkom, vápnikom, horčíkom a ďalšími základnými minerálnymi zložkami, pričom zabíja baktérie a odstraňuje pesticídy, chlór a ťažké kovy.

 

Okrem mnohých fyzikálnych liečivých vlastností šungitovej vody mnohí liečitelia veria, že šungit nielen pomáha čistiť vodu, ale ju aj nabíja pozitívnymi vibráciami a liečivými energiami , ktoré pomáhajú udržiavať myseľ a telo v rovnováhe a zdravé. 

sungit-voda3

Záver

 

Šungit je úžasným prírodným kameňom s množstvom výhod pre naše zdravie a životné prostredie. Jeho vlastnosti, ako je schopnosť čistiť vodu a zlepšiť jej chuť a kvalitu, robia z neho vynikajúcu voľbu pre každého, kto sa stará o svoje zdravie a chce sa vyhnúť chemikáliám a nečistotám v pitnej vode. Vzhľadom na jeho množstvo výhod a účinnosť, je šungit skutočne zázračný kameň, ktorý sa stáva stále populárnejší medzi tými, ktorí hľadajú prírodné riešenia pre svoje zdravie a životné prostredie. 

 

Užitočné zdroje:

https://en.wikipedia.org/wiki/Shungite

https://atmosure.com/blogs/stories/shungite-water-benefits/